Ενίσχυση της πρόσβασης στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων και στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΝΑ ΕΤΟΣ:

Download this file (ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΝΑ ΕΤΟΣ 2010-2011.xls)2010 - 2011 [15 Kb

Download this file (ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΝΑ ΕΤΟΣ 2011 - 2012.xls)2011 - 2012 [22 Kb

Download this file (ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΝΑ ΕΤΟΣ 2012 - 2013.xls)2012 - 2013 [26 Kb

Download this file (ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΝΑ ΕΤΟΣ 2013 - 2014.xls)2013 - 2014 [19 Kb

Φωτογραφικό Υλικό

HomeΔρασειςΔράση 3

Δράση 3: Ενίσχυση της πρόσβασης στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων και στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας Κύριο

Κατηγορία Δρασεις Δευτέρα, 03 Νοεμβρίου 2014 16:13

Υπεύθυνος: Ιωάννης Δελλής, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών


Στόχος της Δράσης 3 ήταν η συμμετοχή των ενηλίκων Ρομά και ιδιαίτερα των οικογενειών των μαθητών, κυρίως των μητέρων, στις εξετάσεις για την απόκτηση Απολυτήριου Δημοτικού και στην εγγραφή και φοίτησή τους στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.), καθώς και η ενθάρρυνσή τους να συμμετάσχουν σε προγράμματα αλφαβητισμού των Κέντρων Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) και, τέλος, στις Σχολές Γονέων του Ι.Δ.Ε.Κ.Ε.

Οι κοινωνικοί λειτουργοί, οι ψυχολόγοι και οι φιλόλογοι του προγράμματος, σε συνεργασία με τους διαμεσολαβητές, διερεύνησαν και εντόπισαν τις εκπαιδευτικές ανάγκες των Ρομά, προκειμένου να αυξήσουν τη συμμετοχή τους στα προαναφερθέντα προγράμματα. Αναλυτικά, ως προς τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, οι συνεργάτες παρείχαν συμβουλευτική στήριξη σε διάφορα θέματα που απασχολούσαν τους ενήλικες Ρομά, καθώς και ενισχυτική διδασκαλία, όπου αυτό κρινόταν αναγκαίο προκειμένου να ενσωματωθούν στα τμήματα.

Η διαμεσολάβηση είχε ως αποτέλεσμα την ενεργό συμμετοχή αρκετών ενηλίκων Ρομά σε προγράμματα του Ι.Δ.Ε.Κ.Ε. Γι’ αυτό, μετά τη διακοπή της λειτουργίας τους, κρίθηκε απαραίτητη η συνέχιση της επιτυχημένης παρέμβασης με τον συντονισμό νέων προγραμμάτων αλφαβητισμού, τα οποία απευθύνονται μόνο σε ενήλικες Ρομά, και συμβουλευτικής γονέων με τη συνεργασία φιλολόγων και ψυχολόγων του προγράμματος.

Στη συνέχεια, διεξήχθησαν μαθήματα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και συμβουλευτικής γονέων σε καταυλισμούς και σε συνεργαζόμενα σχολεία. Στόχος όλων των παρεμβάσεων ήταν η ευαισθητοποίηση των γονέων για τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η φοίτηση των παιδιών τους στο σχολείο, η εξοικείωσή τους με τη μαθησιακή διαδικασία, και η στήριξή τους για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος. Αφού ολοκληρώθηκαν τα προγράμματα, αυξήθηκε το ποσοστό συμμετοχής των γονέων Ρομά στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, στις σχολικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες και γενικότερα στη σχολική πραγματικότητα.

Σχολές Γονέων

Θερινά τμήματα ενηλίκων

Διαβάστηκε 13637 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 03 Νοεμβρίου 2014 16:28
Scroll to Top